Product was successfully added to your shopping cart.

080 35 03  KONTAKTIRAJTE NAS

0item(s)

Vaša košarica je prazna

Viyo Recuperation, preboj v okrevanju mačk in psov

Viyo Recuperation

Viyo Recuperation je popolnoma nov proizvod za podporo pri okrevanju mačk in psov po bolezni ali operaciji.  Lahko ga razložimo z dvema besedama: tekoča rekuperacija.

Tekoč- proizvod je tako tekoč kot voda in ga zato z lahkoto dajemo živalim, absorpcija v prebavilih pa je hitrejša in popolnejša, kar zagotavlja večjo učinkovitost.

Rekuperacija –  po definiciji je rekuperacija 14 dnevni proces, ki ga lahko razdelimo na dve fazi. Trenutno je večina veterinarjev usmerjenih v fazo II, ker ni na voljo proizvodov, ki bi jim pomagali v fazi I. Viyo Recuperation je preboj v okrevanju mačk in psov, ki je usmerjen zlasti v prvo fazo procesa okrevanja.

Viyo Recuperation je popolna formula za podporo v kritični prvi fazi okrevanja, na voljo kot izredno ješč tekoč proizvod.

Palatibilnost- primaren cilj v prvih 48 urah po travmi, operaciji ali bolezni je motivirati žival, da začne jesti in piti kar se da hitro. Problem je, da pacienti pogosto odklanjajo hrano v tem obdobju. Študija, ki je bila narejena v ZDA (Remillard e t al., 2011) je dokazala, da so skoraj vse živali v hospitalizaciji v negativni energetski bilanci, v 44% primerov  je bil razlog zavračanje hrane. Živali v negativni energetski bilanci zgubljajo esencialne nutriente v celotnem organizmu. Zaključek je, da mora biti palatibilnost proizvoda za okrevanje izredno dobra, ker je apetit večine živali v fazi rekuperacije močno znižan. Študija, ki je bila narejena na Univerzi v Ghentu (Belgija), je pokazala, da 86,6 % mačk in 90% psov takoj zaužije Viyo Recuperation (glejte sliko 2). Te podatke o visoki ješčnosti je potrdila tudi široka terenska raziskava (junij 2009- avgust 2010) v več kot 35 klinikah z različnih delov ZDA.

Popolna formula- pripraviti pacienta, da je, je prva ovira pri premagovanju  Faze I. Ko to oviro premagamo, je pomembno, da zagotovimo pacientu, da zaužije dovolj tekočine in vse esencialne nutriente (vitamine, minerale, maščobne kisline in aminokisline). Štirje esencialni nutrienti, ki imajo ključno vlogo pri okrevanju mačk in psov so arginine, taurin, glutamin in omega 6/3 maščobne kisline. Vsi so na voljo v Viyo Recuperation.

Hitreje nahranimo črevo živali, bolje je. Zavračanje hrane vodi v znižanje kalija, fosforja in magnezija in v slabše delovanje imunskega sistema. Visoka palatibilnost Viyo Recuperation garantira optimalno zauživanje vseh esencialnih nutrientov (kompletna formula) v prvih 48 urah okrevanja.

Poleg tega Viyo Recuperation vsebuje prebiotične vlaknine (inulin + fruktooligosaharide), ki so dodaten razlog, da imunski sistem ohranja dobro delovanje.

Pomembno je da razumemo, da Viyo Recuperation ni tekoča dieta, ampak je komplementaren s hrano, ki jo dajemo med rekuperacijo. Po 48 urah (faza I), postane pomembna tudi konzumacija energije, ki igra pomembno vlogo v fazi II, ko postane pomembna visokokalorična dieta.

Glavne prednosti popolne formule v prvi fazi rekuperacije
  • Zaužitje tekočine je ključno v tej fazi rekuperacije od vsega začetka,
  • Dodatni vitamini in minerali (vsi esencialni) lahko skrajšajo okrevanje
  • Vitamin E, Vitamini C in taurine ščitijo pred prostimi radikali  in pomagajo pri okrevanju
  • Omega 3 maščobne kisline (vse) imajo protivnetno delovanje in so vedno koristne pri okrevanju. 
 

Kaj pravijo strokovnjaki