Product was successfully added to your shopping cart.

080 35 03  KONTAKTIRAJTE NAS

0item(s)

Vaša košarica je prazna

ProDen PlaqueOff potrjen s strani VOHC (Veterinary Oral Health Council)

ProDen PlaqueOff potrjen s strani VOHC (Veterinary Oral Health Council)

ProDen PlaqueOff potrjen s strani VOHC (Veterinary Oral Health Council)

Kratek povzetek študij, ki jih je opravil Dr. Jerzy Gawor (predsednik FECAVA in predsednik EVDC (European Veterinary Dental College), na osnovi katerih je bila pridobljena potrditev produkta ProDen PlaqueOff s strani VOHC (Veterinary Oral Health Council).


Vpliv ProDen PlaqueOff®dental bites z algo
Ascophyllum nodosum, na zdravje ustne votline psov.

Opravljena je bila dvojna slepa placebo naključno nadzorovana študija.

J. Gawor et al 2017

 

Študija je bila opravljena v dveh skupinah po 30 psov, 5 različnih pasem (šnavcer, japonski španjel, čivava, pritlikavi špic, višavski terier). V prvo skupino so bili vključeni psi manjše rasti,v drugo pa psi manjše in srednje rasti. Obe skupini sta bili razdeljeni na dve podskupini. Ena je prejemala Swedencare ProDen PlaqueOff® Dental Bites, druga pa je dobila placebo z identično sestavo, vendar brez aktivne sestavine, alge Ascophyllum nodosum.

Pred začetkom študije so bili vsi psi veterinarsko pregledani. V raziskavo so bili vključeni le zdravi psi s predhodno očiščenimi zobmi.

Po 30 dneh študije so ugotavljali prisotnost zobnih oblog in zobnega kamna. V obeh skupinah, ki sta prejemali ProDen PlaqueOff® Dental Bites je bilo občutno manj zobnih oblog in zobnega kamna v primerjavi s tistima skupinama, ki sta prejemali placebo. Raziskava je pokazala, da je po enomesečni uporabi produkta z aktivno sestavino, algo Ascophyllum nodosum, 40% manj oblog in 38% manj zobnega kamna v primerjavi s placebo skupino.

 

ProDen PlaqueOff® Dental Bites

 

REZULTATI
Med testiranim izdelkom ProDen PlaqueOff® Dental Bites (vsebuje alge Ascophyllum nodosum) in placebo (identični produkt brez alge Ascophyllum nodosum), kjer so upoštevali debelino oblog, zobni kamen, zadah in krvaveče dlesni je bila ugotovljena bistvena razlika v prid produktu ProDen PlaqueOff® Dental Bites z algo, v razmerju 70% : 30%.

Rezultati študije so bili osnova za potrditev produkta ProDen PlaqueOff® Dental Bites s strani VOHC (Veterinary Oral Health Council). S tem je Swedencare pridobil pravico do uporabe žiga VOHC za imenovani produkt.